idrett, ishall, ishockey, kommunestyremøte

Ikke OL i Oslo, men blir det likevel ny ishall i Lørenskog?

OL nei              Lørenskog ishall

Planene om OL til Oslo i 2022 er skrinlagt, men behovet for ny ishall i Lørenskog er like stort uansett. I kommunestyremøtet onsdag 22. oktober stiller jeg derfor ordføreren et spørsmål om han vil ta initiativ til å fortsette arbeidet med ny ishall – slik Oslo kommune planlegger å realisere de planlagte anleggene selv uten et OL i 2022.

Kapasiteten i dagens ishall er for lengst sprengt, noe som innebærer store utfordringer for de som driver med ishockey i kommunen. Kanskje kunne det også vært mulig å åpne for at også andre isidretter kunne fått plass i Lørenskog med bedre hallkapasitet – for eksempel kunstløp. En ishall i Lørenskog kunne også veldig gjerne vært mer tilgjengelig for skøytegåing for innbyggerne for øvrig.

Ordfører Fabian Stang og byrådsleder Stian Berger Røsland i Oslo kommune har altså gått ut og sagt at de vil fortsette arbeidet med å få på plass de nye idrettsanleggene et OL ville ha bidratt til, selv uten den drahjelpen et OL ville ha gitt. Lørenskog kommune bør etter min mening gjøre det samme. Kommunens økonomiske situasjon tilsier at en kommunal finansiering av en ny ishall blir vanskelig, men med et samarbeid med private investorer kan dette absolutt likevel la seg gjøre. Et slikt samarbeid har bidratt til realisering av idrettsanlegg andre steder, og det ville vært fantastisk om vi kunne fått til noe tilsvarende her hos oss.

Jeg har blitt gjort kjent med at kommunen for en tid tilbake fikk en henvendelse fra en gruppe interesserte investorer som ønsket å bidra til at det ble bygget en ny ishall i Lørenskog, og at det ble avholdt møter med kommunen. Det er mulig at noe av grunnen til at dette arbeidet stoppet opp nettopp var planene om et OL i Oslo i 2022. Uansett så kan det jo tenkes at dette arbeidet kan tas opp igjen – enten med disse aktørene eller med andre som kan være interesserte i å være med på et slikt samarbeid.

Spørsmålet jeg stiller ordføreren er derfor om han vil ta initiativ til å fortsette arbeidet med å få på plass en ny ishall i Lørenskog gjennom å invitere andre aktører til et samarbeid. Svaret får vi på onsdag. Jeg krysser fingrene og håper inderlig at svaret er et klart og tydelig ja.

PS Har du lyst til å følge mitt spørsmål til ordføreren og hans svar til meg i møtet kan du logge på kommunens nett-TV og følge møtet direkte, eventuelt velge arkivfunksjonen under fanen «Kommunestyret» og gå inn og sjekke senere.

 

2 thoughts on “Ikke OL i Oslo, men blir det likevel ny ishall i Lørenskog?

 1. Lørenskog er en flott idrettskommunen, hvor det bedrives veldig mange idretter, på mange forskjellige nivåer. Noen har gode, andre har mindre gode forhold! Lørenskog Ishockeyklubb er en av norges største klubber og faktisk en av de beste på både junior -og senior nivå og det er helt utrolig i forhold til treningsfasilitetene – I Lørenskog er det kun én isflate.

  Hvis Lørenskog fortsatt skal hevde seg i Norge og ikke minst utvikle juniorer, må en arena med 2 isflater på plass! Når vi ser på de andre store klubbene i Norge, som Sparta, Stavanger, Vålerenga, Lillehammer, Storhamar, m.flere så har de minst 2 isflater, så har vi Stjernen og Frisk Asker som i dag har én isflate, men nye haller med 2 isflater på tegnebrettet i deres kommuner.

  Lørenskog Ishockeyklubb har vært dyktige til å utnytte istiden i hallen maksimalt for lagene som spiller der og noe frigåing er det, men det er minimalt med rom for f.eks frigåing til publikum – Rom for f.eks kunstløp er det absolutt ikke, men det burde det vært!

  Se hva Stavanger har fått til med nye ishaller, alle byens sønner, døtre, mammar, pappar og besteforeldre står på skøyter, i alle slags former!

  Nei, det er absolutt på sin plass at Lørenskog kommune viser at de mente alvor med ny ishall, ikke at det bare var for å brife i OL sammenhengen!

 2. Hei John!

  Takk for godt innspill! Jeg er helt enig med deg i at det er veldig god grunn til å være stolte av hva Lørenskog ishockeyklubb har fått til – både på bredde- og elitenivå. Vi er mange som er det! Og jeg er helt enig med deg i at det er et stort behov for å øke kapasiteten til to isflater, både av hensynet til hockeyen i Lørenskog og muligheten for å åpne ishallen for flere brukere og for innbyggerne i Lørenskog. Jeg vet at det har vært et stort savn hos mange.

  Det hadde vært fantastisk morsomt om vi kunne få realisert et gammelt ønske om flere isflater, og jeg vil veldig gjerne at kommunen lærer av de som har lykkes godt med sine ishallprosjekter – ikke minst i Stavanger. Jeg er mektig imponert over hva de har fått til – både for de aktive, for hockeytilhengerne og for alle andre i området.

  Jeg har egentlig stor tro på at vi skal klare å få et flertall for å fortsette arbeidet med et ishallprosjekt i kommunen, også de sittende flertallspartiene har tidligere åpnet for å kunne være med på et samarbeid med private investorer for å få til et skikkelig løft. Satser på at de står fast ved dette og at arbeidet kan fortsette!

Legg inn en kommentar